Cine suntem?

O mana de oameni care cred ca viața nu se reduce la a cumpara si a consuma sunt in spatele proiectului GRATIS 100% - gratis100.ro.

 

Ideea

Punerea in practica a poruncii crestinesti "iubeste-ti aproapele" nu este deloc usoara, iar gasirea unor modalitati adecvate societatii noastre pentru realizarea acesteia este de cele mai multe ori abandonata, fiind consumatoare de timp si resurse.

In continuarea acestui drum spiritual, preocuparea de a sprijinii o comunitate de oameni care sa fie deschisi ajutorarii neconditionate a celor care se afla in nevoi m-a framantat de mult timp.

Un alt imbold a fost si faptul ca am intalnit nenumarate persoane care, fara sa-si dea seama, sufera de Colectionarea compulsiva de obiecte. De cele mai multe ori familia sau prietenii observa doar rezultatele acestei afestiuni psihologice dar nu stiu cum pot sa ajute.

Aceste ganduri si framantari au stat la baza ideologica a acestui proiect.

 

Ideea propriuzisa a construirii acestui site a venit inspirata fiind de grupul de discutii yahoo freecycle. Vazand utilitatea unui instrument mai versatil si mai usor de folosit decat un grup de discutii am inceput crearea acestei platforme.

Acest site nu se vrea a fi o inlocuire a grupului de discutii yahoo freecycle, iar pe aceasta cale as dori sa-i asigur pe initiatorii si sustinatorii acestui grup de tot respectul pentru munca pe care o depun.

 

Partea tehnica

Am utilizat frameworkul open source os-class. Am imbunatatit si adaptat un template pentru a corespunde proiectului. De asemenea am imbunatatit si adaptat traducerea acestuia in romaneste. Astept sugestiile tale in legatura cu aceasta prin formularul de contact.

Pot exista inca mici scapari pe care te rog sa mi le semnalezi prin formularul de contact.

Multumesc Mihaelei Hanganu pentru asigurarea finantarii pentru cumpararea domeniului gratis100.ro si lui Luigi Sgariboldi pentru finantarea cumpararii spatiului de hosting de la rohost.com (firma de hosting pe care v-o recomand cu caldura, baietii sunt de nota 10).

 

Persoane

In spatele, la butoane, sunt (deocamdata):

Razvan Oprisa - initiator, administrator, IT, design

Adela Oprisa - moderator

Andreea Micu - moderator