Reguli si conditii de folosire

Bine ai venit intre oamenii darnici!


Acest mesaj contine esentialul despre gratis100.ro si va raspunde majoritatii intrebarilor. Citeste-l in intregime macar o data!


SCOP:

Scopul gratis.timisoara4.ro este de a facilita donarea de obiecte de care nu mai ai nevoie, catre cei care le solicita. Reutilizarea obiectelor reduce aglomeratia de obiecte din jurul nostru, productia de bunuri noi si impactul acestei productii asupra planetei. 
Multi dintre noi avem prin casa/curte/garaj obiecte pe care tot amanam sa le aruncam. Exista in jurul nostru persoane dispuse sa le utilizeze, care vor veni sa le ia direct de la tine (daca nu stabiliti voi altfel).
In acest fel ambele parti vor fi multumite, una ca a scapat de obiectul nedorit, iar cealalta ca a primit gratuit un obiect util.


CONDITII DE FOLOSIRE:

 

1) Nu se accepta spamul, reclama sau polemicile de orice fel. SITE-UL ESTE GRATUIT, LEGAL SI TREBUIE SA FIE POTRIVIT ORICAREI VARSTE. NU vei oferi tigari, alcool, droguri, arme, legale sau ilegale. Se ofera doar lucruri palpabile, concrete, nu servicii sau alte activitati care implica publicitate comerciala. La doua abateri contul tau va fi sters.

2) Tot ce se ofera este GRATIS. Nu se admit schimburi sau cereri/oferte de bani! Exclus vanzarile de orice fel. Obiectul oferit trebuie sa fie 100% gratis.

3) DONATORUL decide cui doneaza obiectul si ulterior va sterge anuntul de pe site. Ofertantul poate alege dupa propriile criterii cui sa doneze. Poate astepta cateva ore sau pana se strang mai multi doritori si apoi sa aleaga dintre acestia. Unii prefera sa dea persoanelor defavorizate, organizatiilor non-profit etc, daca isi arata interesul sau pur si simplu, primului doritor.

4) Referitor la ridicarea obiectului e preferabil sa cadeti de acord asupra intalnirii intr-un loc public. Anunturi de genul "obiectul poate fi ridicat de langa tomberonul din spatele blocului" nu sunt recomandate si risca sa te categoriseasca cel putin antipatic.

5) NU solicita obiectul daca nu esti sigur ca ai NEVOIE de el. Facand asta ii privezi pe cei care au intr-adevar nevoie.

6) Poti folosi grupul si pentru a gasi stapan unui animal de casa (cu conditia sa-l oferiti legal si in mod gratuit). Cand oferi un animal, cere detalii despre persoana careia il donezi ca sa fi sigur ca merge pe maini bune. Daca doresti sa adopti un caine, incearca mai intai la adapostul primariei (ex. pentru Timisaora puteti accesa http://freecycletm.ecosapiens.ro/)

7) COMPORTAMENT: Fii amabil. Atunci cand iti iei un angajament, incearca sa-l respecti. Fii punctual. Cineva iti da gratis un obiect si nu se asteapta decat sa te prezinti la momentul stabilit sa-l ridici. La fel si daca oferi ceva: fii de cuvant. Nu incarca grupul cu mesaje repetate pe acelasi subiect (fie cerere, fie donatie)-navigarea printre mesaje se ingreuneaza considerabil. Daca nu primesti imediat raspunsul dorit, inseamna ca nu are rost sa insisti. Daca este musai nevoie sa il repeti, limita rezonabila de repetare a unui mesaj este de minim 30 de zile calendaristice.

8) EVITA Colectionarea Compulsiva de Obiecte. Daca iti dai seama ca ai putea avea probleme de acest gen cere ajutorul unei persoane de specialitate!

 

REGULI:

1) Anunturile trebuie sa fie sterse de catre donator (pentru categoria "DAU") sau de doritor (pentru categoria "VREAU") in momentul in care doritorul a intrat in posesia obiectului.

2) Durata de viata a unui anunt este de 30 de zile, dupa care acesta poate fi sters automat.

3) In "Titlu" scrieti maxim 2-3 cuvinte: modelul obiectului sau informatia de baza despre obiect. Detaliile se precizeaza in "corpul" (body) anuntului nu in "Titlu".

4) Precizeaza in mesaj locatia ta la nivel de nume de strada. Insistam sa nu introduci adresa exacta, orice persoana rau intentionata ar putea folosi aceste date. In anunt va fi generata o harta google cu locatia descrisa in mod automat. Hartile sunt pur orientative oferind pozitionarea doar la nivel de strada. Precizarea locatiei este foarte utila in filtrarea anunturilor si pentru cazurile in care oferta implica obiecte grele, care necesita transport special (ex. daca esti din Lugoj cu siguranta nu-ti pica bine sa scrii emailuri si sa dai telefoane pentru un obiect aflat la Oradea, chiar daca e gratis).

5) Anunturile din categoria "VREAU" vor fi aprobate doar daca sunt rezonabile (ex. "Vreau celular IPhone 5 placat cu aur" nu va fi acceptat, "Doresc telefon celular functional" va fi acceptat). Puterea de decidere ramane la latitudinea moderatorului. TE ROG NU ABUZA DE ACEASTA CATEGORIE!!!

6) Comunica initial doar prin sectiunea "Contacteaza autorul". Nu da numarul de telefon oricui. Facand public numarul de telefon risti sa atragi si mesaje sau apeluri nedorite.

 

Multumim ca ai citit acest mesaj,

* Regulile si conditiile de folosire au fost initial inspirate de grupul de discutii yahoo Freecycle(TM) Timisoara